Maud Holmberg Klyft
Annons
Annons

Vårbuketternas räddning: 7 oväntade vaser!

Rätt blomma till rätt vas. Det kan vara svårt att hitta tillräckligt liten vas för de späda vårblommorna. Här får du tips på 7 härliga minivaser - några du redan har hemma fast kanske inte tänker på som vas.


Nu kommer alla vårblommor på en och samma gång. Underbart – och när de kommer så här rikligt vill man kanske ta med några små näpna in för att njuta av vid köksbordet. Vissa sötnosar är ju så små att man är  glad om man lyckas få några centimeters stjälk med blommorna. Men vilken vas ska man ha? De allra flesta är ju på tok för höga och vida.

Här är 7 tips från min vårblomstergarderob:

1. Plastlocket från badrumsskåpet

Säkert har du någon spraybalsam eller hudkräm som inte längre behöver locket? De allra minsta vårblommorna, som vintergäck, tussilago, tusensköna och scilla samsas med tacksamhet i den!

Annons

 

Annons

2. Liten parfymflaska

Varuprov eller miniatyr? Glöm inte skölja ut ordentligt innan du använder så att du inte chockar blomman! Här kan till och med en solitär se ståtlig ut!

 

3. Nio-i-ett-vasen

Vasen Blomsterprakt är utformad med 9 minivaser samlade på ett fat. Den perfekta vasen för många vårblommor. Antingen blandar man flera blommor, blad och kvistar för en härlig känsla av äng, eller så väljer man samma sort och får ett maffigare intryck jämfört mot en vanlig bukett. Vasen är vasen är långsmal och bara 5 cm och höjden är 10 cm. Glöm bara inte att fylla på vatten om du har törstiga växter – du ser ju inte hur mycket de druckit! Vasen kan du köpa direkt i Hemmets shop!

 

Annons

4. Ljuslyktan


Har du en ljuslykta eller högre skål du tycker om? Låt den få omfamna din bukett! Lilla vasen ”gömmer” du inuti!
 
5. Kryddburken
Gamla kryddburkar fungerar till mycket. Spara även plasten med hål i så du kan använda om du bara har några enstaka blomsterstjälkar. Sprayfärga gärna!

 
 

6. Lilla gräddsnipan

 Här ska det vara en med smal öppning – om du inte har en jättebukett. Dessa hittar du lätt på loppis för liten slant!

 

Annons

7. Gamla flaskan

 
 
Läs också:

julros
 
 
 

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar